Universiteti “Shën Cirili dhe Metodi” pëson rënie prej 20 vendeve në rang listën e universiteteve më të mirë në botë

Shkup, 29 prill – Qendra për rangimin e universiteteve botërore, organizatë kjo e ndodhur në Emiratet e Bashkuara Arabe, publikon rang-listë të universiteteve në botë nga viti 2012.

Në rangimin, organizata mer parasysh disa faktorë si kualiteti i arsimit dhe të punësuarve dhe hulumtojnë kontributin e universiteteve, sipas uebfaqes së tyre, informon Zhurnal.

Organizata së fundmi ka publikuar një rang listë prej 2000 universiteteve më të mira në botë për vitin 2022 dhe 2023. Universiteti i vetëm nga vendi ynë është “Shën Cirili dhe Metodi”, e cila gjednet në vendin e 1964. Krahasuar me rang listën e kaluar, SHën Cirili dhe Metodi ka pësuar rënie prej 20 vendeve. Më parë ishte në vendin 1944.

Në vendin e parë gjendet “Harward” SHBA./Zhurnal.mk

Të fundit në përqindje