GazetaMax
Lajme

Vizionar të përjetshëm – “Raguza Grup” festoi 30 vjetorin

Vizionimi i përjetshëm është misioni drejtues i një biznesi. Arritja e qëllimeve, realizimi i tyre dhe riplanifikimi i qëllimeve të reja dhe pushtimi i tyre flasin për suksesin afatgjatë të një kompanie. Lufta me të gjitha sfidat e tregut dhe rritja e vazhdueshme në të gjitha segmentet e një biznesi është dëshmi e menaxhimit të suksesshëm, i cili përfshin fuqi punëtore cilësore, cilësi të pacenueshme të shërbimeve dhe produkteve, si dhe besimin e konsumatorëve, bashkëpunëtorëve dhe klientëve. Tregu është një betejë e hapur që përfshin subjekte të etur për të pushtuar. Për të arritur majat dhe për të vazhduar vazhdimësinë e suksesit.

Fillimet modeste të një prej bizneseve më të suksesshme të kateringut familjar në Maqedoni, “RAGUZA GROUP”, datojnë që nga viti 1993. Pas kësaj historie të suksesshme familjare qëndron familja Golomeik, e cila këtë vit feston tre dekada të funksionimit, e cila flet për vite vizionare, të suksesshme dhe besim. Për frymë, frymëzim, përkushtim dhe arritje të pandalshme, pronarët e Ragusa Group, vëllezërit Perica dhe Goce Golomeik, ndajnë historinë e tyre frymëzuese dhe planet e tyre për të ardhmen, duke premtuar një përvojë të paharrueshme mikpritjeje.

Tridhjetë vjet “Ragusa Group” është një sukses i madh. Historia flet për një epokë, e cila e ngre kateringun në një nivel më të lartë. Ku vazhdon historia e “Ragusa Group”?

Perica: Nga një ëndërr modeste dhe një bisedë familjare, mes gjyshit tim Petar dhe babait tim Mirko, historia e biznesit të kateringut sot flet për prosperitet, të ndërtuar mbi bazën e besimit, përkushtimit, punës së palodhur, mbështetjes dhe shumë dashurisë. Babai ynë ishte një njeri që besonte në idealet e tij për një biznes të suksesshëm familjar katering dhe për një vend që do të ofronte shërbime të cilësisë së lartë të kateringut, një eksperiencë të paharrueshme dhe klientë të kënaqur që do të ktheheshin përsëri dhe përsëri. Ai vend jeton sot dhe është realitet. “Ragusa” është zgjedhja e parë e secilit prej nesh. Afati historik i “Ragusa Group” është një epokë në të cilën u rrënjos dëshira e pamasë për një markë të suksesshme të kateringut në tregun maqedonas dhe përkushtimi për investime të vazhdueshme dhe investime në rritjen dhe zhvillimin e tij. Ragusa Group është një vend ku njerëzit bashkohen për të shijuar specialitete gastronomike dhe për të krijuar kujtime të qëndrueshme për t’u kthyer pas. Kjo është një histori që vazhdon të frymëzojë dhe të jetë udhërrëfyes për investimin në industrinë e mikpritjes në Maqedoni dhe zhvillimin e saj.

Goce: “Ragusa Group” ka qenë simbol i angazhimit, pasionit dhe bashkimit për 30 vjet. Ky biznes i yni familjar, të cilin na e ka lënë trashëgim babai, Mirko Golomeik, është një fill familjar, të cilin e ka nisur në vitet e 90-ta. Vizioni dhe dëshira e tij frymëzuese ishte gjithmonë një kompleks katering i suksesshëm, i cili do të ofronte kënaqësi të vërtetë në ushqim cilësor, shërbim të patëmetë, punonjës të kënaqur dhe një vend për të gjitha festat, festimet dhe eventet e korporatave. “Ragusa Group” sot është një biznes i begatë, i cili do të vazhdojë të investojë në krijimin e cilësisë, që do të vazhdojë dhe do të jetë traditë besimi në vitet në vijim. I gjithë suksesi ynë në 30 vitet e fundit dhe vitet në vijim do të përfaqësohet dhe komunikohet me emrin “Ragusa Group”. Me këtë hap tonën duam të kurorëzojmë suksesin e deritanishëm në funksionimin e të gjitha objekteve tona, – Ragusa360, Ragusa 919, Restaurant Park, Shtëpia e lojërave Kinder Park, si dhe Villa Ragusa.

Cilat ishin disa nga sfidat më të mëdha me të cilat u përballët në ditët e para? A është e vështirë të ruash një reputacion për kaq shumë vite?

Goce: Në ditët e para, padyshim një nga sfidat më të mëdha me të cilat u përballëm ishte tërheqja e klientëve të mjaftueshëm. Kur je relativisht i ri, kërkon kohë për të ndërtuar një reputacion dhe një bazë besnike klientësh. Babai ynë punoi shumë dhe bëri gjithçka që mundi. Në atë kohë, në vitin 1993, menaxhimi efikas financiar ishte gjithashtu një sfidë e madhe. Ju po filloni një biznes të vogël me burime të kufizuara dhe duhet të jeni shumë të kujdesshëm. Ju duhet të dini se cilat janë prioritetet tuaja, ku të investoni dhe në çfarë të përqendroheni.

Perica: Për të kapërcyer këto sfida, ne jemi fokusuar në ndërtimin e marrëdhënieve të forta me klientët dhe furnitorët tanë. Ne vazhdimisht dëgjojmë nevojat e klientëve tanë dhe vazhdimisht bëjmë ndryshime. Duhet të jemi fleksibël. Investimi në personel dhe infrastrukturë ka një rëndësi të madhe në drejtimin e një biznesi. Në përgjithësi, gjatë viteve kemi mësuar se drejtimi i një biznesi të suksesshëm kërkon shumë punë, përkushtim dhe vëmendje ndaj detajeve. Ju duhet të jeni të përgatitur për t’u përshtatur me rrethanat në ndryshim dhe për të marrë vendime të vështira kur është e nevojshme. Por me këmbëngulje, përkushtim dhe cilësi, ne arritëm t’i kapërcejmë këto sfida dhe të ndërtojmë një biznes të begatë që zgjat prej 30 vitesh.

Si ka ndryshuar industria e restoranteve në 30 vitet e fundit dhe si është përshtatur Ragusa Group ndaj këtyre ndryshimeve?

Perica: Ndryshimet në industrinë e hotelerisë në 30 vitet e fundit janë të mëdha. Përballë tendencave të reja, teknologjive, mënyrave të reja të punës, të cilat po shfaqen vazhdimisht edhe sot, “Ragusa Group” përpiqet gjithmonë t’i ndjekë dhe t’i pranojë në veprimtarinë e saj. Nga një fokus i shtuar në shëndetin dhe qëndrueshmërinë, tek teknikat dhe teknologjitë e reja, ne sigurojmë që nevojat e klientëve dhe bashkëpunëtorëve të plotësohen gjithmonë. Klientët sot janë më të vetëdijshëm për atë që hanë dhe si ndikon në mjedis, dhe ata presin që restorantet të ofrojnë opsione të shëndetshme dhe të qëndrueshme në menutë e tyre. Klientët sot kërkojnë më shumë se vetëm ushqim të mirë – ata duan një përvojë të plotë dhe kjo përfshin një ekip shërbimi të përgjegjshëm.

Goce: Pavarësisht gjithë këtyre ndryshimeve, një gjë që nuk ka ndryshuar është përkushtimi ynë ndaj cilësisë. Gjithmonë kemi besuar se çelësi i suksesit në industrinë e restoranteve është ofrimi i ushqimit me cilësi të lartë dhe shërbimi i shkëlqyer, dhe kjo është diçka që nuk do të dalë kurrë nga moda. Në përgjithësi, na është dashur të jemi të shkathët dhe të adaptueshëm për të mbetur konkurrues në një industri me zhvillim të shpejtë. Por ne kurrë nuk i kemi harruar vlerat tona thelbësore dhe jemi krenarë që kemi ndërtuar një kompleks mikpritjeje që “e ka kaluar” testin në kohë.

Cili është çelësi i jetëgjatësisë dhe suksesit?

Goce: Mendoj se çelësi i jetëgjatësisë dhe suksesit të biznesit tonë është përkushtimi ynë ndaj cilësisë. Që nga fillimi, fokusi ka qenë në shërbimin ndaj klientit. E cila është thelbësore në çdo biznes. Ne e dimë se klientët tanë janë arsyeja pse ne jemi në biznes dhe ne gjithmonë kemi pasur prioritet ofrimin e kënaqësisë dhe përvojës maksimale në ushqim, ambient dhe mikpritje, si dhe gatishmëri për t’u përshtatur dhe evoluar. Ne kemi qenë gjithmonë të hapur për të provuar gjëra të reja dhe për të eksperimentuar. Ne bëjmë ndryshime kur është e nevojshme për të qëndruar aktual dhe relevant.

Perica: Dua të përmend skuadrën që qëndron pas Ragusa Group. Asgjë nga këto nuk do të ishte e mundur pa stafin tonë të përkushtuar. Ne kemi pasur fatin të punojmë me kuzhinierë, serverë dhe anëtarë të tjerë të ekipit të mrekullueshëm gjatë gjithë këtyre viteve. Secili prej tyre luajti një rol të madh në suksesin e restorantit tonë. Së fundi, mendoj se ia vlen të përmendet rëndësia e komunitetit. Ne kemi ndjerë gjithmonë një lidhje të fortë me komunitetin tonë lokal dhe jemi të përkushtuar të mbështesim bizneset dhe organizatat lokale sa herë që është e mundur. Ne besojmë se nevoja për të qenë një anëtar aktiv dhe i angazhuar i komunitetit tonë ka ndihmuar në ndërtimin e një baze besnike klientësh dhe një reputacion të fortë për Ragusa Group. Shkurtimisht, mendoj se çelësi i jetëgjatësisë dhe suksesit tonë është një kombinim i cilësisë, shërbimit ndaj klientit, përshtatshmërisë, stafit dhe komunitetit. Ne jemi krenarë për gjithçka që kemi ndërtuar gjatë 30 viteve të fundit dhe presim shumë vite të tjera që do të vijnë.

Cilat janë planet e ardhshme të “Ragusa Group”? A po mendoni ta zgjeroni grupin në një industri tjetër?

Goce: Patjetër. Në periudhën e ardhshme, grupi ynë po zgjerohet në një industri tjetër, përkatësisht në ndërtim, me dy projektet tona të reja, “Ragusa Home” dhe “Mammoth”. Zgjerimi në një industri të re është një ndërmarrje e rëndësishme dhe kërkon planifikim dhe konsideratë të kujdesshme. Megjithatë, me hulumtimin dhe analizën e plotë të tregut, ju merrni një pamje të qartë të sfidave dhe mundësive të kësaj industrie të re.

Peritza: Në përgjithësi, zgjerimi në një industri të re mund të jetë një lëvizje pozitive për një biznes që tashmë ka arritur sukses në industrinë aktuale në të cilën operon – dhe mund të ofrojë mundësi të reja për rritje. Ne besojmë se kjo do të na ndihmojë të mbetemi konkurrues dhe të rëndësishëm në një treg gjithnjë në ndryshim. “Ragusa Group” në 30 vitet e fundit duke investuar dhe drejtuar siç duhet financat, i qëndroi besnik vizionarit të përjetshëm, i cili vazhdon.

Related posts

Zelensky: Kryetari i Melitopolit është gjallë, po e torturojnë

Gazetamax.mk

Seanca për gjykatës në Gjykatën Kushtetuese vazhdon nesër

Gazetamax.mk

Dera e pasagjerit ishte e hapur, zbardhen detaje të reja nga atentati në rrugën Tiranë-Durrës

Gazetamax.mk