GazetaMax
Ballina

Zabrcanec: Agresioni rus kundër Ukrainës ka bashkuar demokracinë

Nëse shohim deri tani se si shkon apo nuk shkon në këtë debat argumentues të hakerëve rusë në botën hibride apo në botën virtuale, jam dakord që kjo është arsyeja pse ata nuk shkojnë më tej në sulmet e hakerëve”, tha Marjan Zabrcanec. Koordinatori Kombëtar për Ballkanin e Hapur dhe nismat Rajonale në konferencën e mëngjesit.

Zabrçanec thotë se për herë të parë NATO ose Blloku Demokratik Perëndimor po demonstrojnë një konsolidim në komunikim. NATO ka komunikim të qartë dhe të pastër. Maqedonia e Veriut është pjesë e atij sistemi komunikimi me mesazhe të qarta të përsëritura.

Ajo që dua të tregoj paralelisht është se për herë të parë NATO ose Blloku Demokratik Perëndimor po demonstrojnë një konsolidim në komunikim. NATO ka komunikim të qartë dhe të pastër. Maqedonia e Veriut është pjesë e atij sistemi komunikimi me mesazhe të qarta të përsëritura. Është e habitshme se si një bllok demokratik arriti të ndërmjetësojë dhe në një kohë të shkurtër të demonstrojë, të “bombardojë” me një komunikim preciz.

Zabrcanec beson se pushtimi rus i Ukrainës ka bashkuar demokracinë dhe të gjithë anëtarët e NATO-s mbështesin sovranitetin e Ukrainës dhe dënojnë agresionin rus kundër Ukrainës.

Demokracia është sigurisht më e fortë se antidemokracia nga ajo propagandë anti-NATO, por deri tani ajo ka qenë e ndarë, e shpërndarë. Do të thosha se pushtimi rus i Ukrainës ka bashkuar demokracinë dhe sot pa ndonjë përpjekje të madhe të gjithë anëtarët e NATO-s, i gjithë blloku demokratik ka mesazhe të qarta që thonë – mbështetje për sovranitetin e Ukrainës, dënim të sulmit rus ndaj Ukrainës dhe dialog për paqen.

“Nëse Ukraina do të kishte armë kimike ose biologjike, jam i sigurt se do t’i kishte përdorur ato deri tani dhe nuk do ta kishte lejuar Rusinë të hynte dhe të shkatërronte qytete të tëra,” tha Zabrcanec.

Nga ana tjetër, kemi edhe mesazhe të qarta, por të palogjikshme të përsëritura ruse që thonë – Ukraina ka sulmuar Rusinë, Ukraina po prodhon armë kimike, Perëndimi nuk po e lejon Zelenskin të negociojë dhe diçka krejtësisht tjetër po ndodh në terren. Rusia shkatërron qytetet e Ukrainës, Green lutet të negociojë tashmë. Nëse Ukraina do të kishte armë kimike ose biologjike, jam i sigurt se do t’i kishte përdorur ato deri tani dhe nuk do të kishte lejuar Rusinë të hynte dhe të shkatërronte qytete të tëra.

Related posts

Grubi realizoi takim me Marash Dukaj, ministrin e Administratës Publike të Malit të Zi

Gazetamax.mk

BDI: Fronti proeuropian në rritje, mbrëmë pësoi debakël Mickoski dhe Apasiev

Gazetamax.mk

Grubi: Kryefjala e 100 ditëshit është stabiliteti në kohë të vështira për vendin, rajonin dhe botën

Gazetamax.mk