GazetaMax
BALLINA

Zëvendës drejtori Asani në Panel diskutimin në kuadër të fushatës: E ardhmja europiane, më afër se kurrë

Integrimi euroatlantik është një përcaktim strategjik i vendit tonë. Përkushtimi ndaj këtij qëllimi është reflektuar edhe në Raportin pozitiv të Komisionit Evropian, i cili konstaton një nivel të lartë të përputhshmërisë së legjislacionit doganor me rregulloren e BE-së.

Drejtoria e Doganave, si pjesë e përgatitjeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian, aktualisht është e fokusuar në pajtueshmërinë e mëtejshme me rregulloret më të fundit evropiane në kuadër të kapitullit të Bashkimit Doganor.

Në këtë drejtim, në periudhën e ardhshme do të punohet për digjitalizimin e mëtejshëm të operacioneve doganore, i cili ka një rëndësi të madhe për lehtësimin e tregtisë dhe përmirësimin e shërbimeve ndaj operatorëve ekonomik, duke hedhur kështu bazat për funksionimin e tregut të vetëm.

Duke vepruar kështu, ne do të vazhdojmë me përgatitjen për ndërveprim dhe zbatimin e sistemeve në përputhje me specifikat më të fundit evropiane, me synim vendosjen e ndërlidhjes përpara anëtarësimit përfundimtar në BE.

Related posts

Srebrenica plagë e pashërueshme/ Grubi: Ato jetë të pafajshme le të jenë jehonë në ndërgjegjen njerëzore që mos përjetohen dhimbje të tilla

e-max

Maqedonia e Veriut vendi i parë në BP, i cili do të hapë një dialog strategjik me SHBA-në

e-max

Kovaçevski: Vonesa afatgjatë në integrimin evropian ndikon në euro-skepticizëm

e-max