Zgjidhja gjeniale e Bekim Salit: I japim spitalet e vjetra, ndërtojmë të reja me 0 harxhime

Date:

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, shpalosi për herë të parë sonte në TV21 projektin e tij për ndërtimin e spitaleve të reja në gjithë Maqedoninë e Veriut, të cilat do të zëvendësojnë të vjetrat. Ai tha se vizioni i tij parashikon ndërtimin e Qendrës së re Klinike dhe disa spitale të reja nëpër qytete, pa shpenzuar asnjë denar nga buxheti i shtetit dhe xhepi i qytetarëve. Bëhet fjalë për investime rreth 1 miliardë euro.

Ai tha se, sipas vlerësimeve, prona e shtetit ku qëndrojnë institucionet e vjetra shëndetësore vlen më shumë se sa shpenzimet eventuale për ndërtimin e spitaleve të reja. Prandaj, ideja e tij është që prona aktuale t’u afrohet investitorëve privatë, të cilët në këmbim do të obligohen të ndërtojnë spitale të reja në lokacion tjetër.

“Kam pasur takim me Odën Ekonomike, ata thanë se ka shumë të interesuar për një projekt të tillë. Madje menjëherë kishte të interesuar afaristë nga Struga dhe Ohri për spitalin mes këtyre qyteteve”, tha Sali.

Moderatori Fatmir Aliu aludoi se Bekim Sali mund t’ia shoh sherrin këtij projekti, pasi mund të ketë dikush që nuk dëshiron që Bekim Sali dhe AlternAtivA të realizojnë një projekt kaq të madh.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Brend i ri i grimit nga artisti shqiptar Ernesti

Ai është një nga artistët e grimit, ndër më...

Albiona Tasholli një asambleiste shembull, e guximshme dhe aktive

Albiona Tasholli,një asambleiste shembull në Komunën e Lipjanit,nga radhët...

Afrim Gashi: Rritja e shumicës ishte një fiasko e vërtetë

Procesi i rritjes së shumicës, ishte një fiasko e...

Njihuni me Krenarin e super projektit ” Mrena nates”

Ai është artisti i familjes e megjithëse që i...