GazetaMax
Lajme

Në Tabanoc vendoset tabela e parë për Shiritin e Gjelbër për Ballkanin e Hapur – ofrohet qarkullim i shpejtë për transportuesit

Në vendkalimin kufitar Tabanoc, në hyrje të Maqedonisë së Veriut, Drejtoria doganore e Maqedonisë së Veriut ka vendosur tabelën e parë Shiriti i gjelbër për Ballkanin e Hapur i cili është një nga projektet e para të nismës që jep rezultat konkret dhe të dukshëm për qarkullim më të shpejtë të mallrave, shërbimeve, njerëzve dhe kapitalit.

Përfitimi më i rëndësishëm i Shiritit të Gjelbër për kompanitë dhe transportuesit, si dhe për operatorët ekonomikë të autorizuar nga Ballkani i Hapur është reduktimi i kohës së pritjes në pikat kufitare. Kjo mundësohet nëpërmjet prioritetit në kalimin dhe zbatimin e procedurave doganore me kontrolle të shkurtuara dhe të lehtësuara fizike dhe dokumentative.

Related posts

Shinas: Kemi gabuar me Maqedoninë, ajo i përmbushi të gjitha kërkesat, ne e ndaluam procesin

Gazetamax.mk

Bytyqi: Nga varësia, në ndërvarësi është çelësi i stabilitetit energjetik për rajonin

Gazetamax.mk

Rama në një market në Tiranë: Duam që të ketë një lloj solidariteti dhe dakordësie nga tregtarët

Gazetamax.mk