GazetaMax
BALLINA

Zudi Enuzi dhe Danella Arsovska nisën shënimin e Ditëve të Ekologjise nga kopshti “Borëbardha” në Çair

Në kuadër të shënimit të Ditëve të Ekologjisë për vitin 2022, NP Higjiena Komunale-Shkup sot organizoi punëtori ekologjike  dhe lojëra edukative për riciklimin dhe seleksionimin e mbeturinave në kopshtin e fëmijëve “Borëbardha”, që gjendet në komunën e Çairit në Shkup, informon GAZETA.MK

Rreth 100 fëmijë u përfshinë në aktivitetet edukative që u zhvilluan në ambientet e objektit amë të këtij kopshti dhe patën mundësinë të mësojnë se si të merren me mbetjet dhe sa e rëndësishme është përzgjedhja e tyre parësore.

Në këtë ngjarje morën pjesë kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska dhe drejtori i Ndërmarrjes Publike Higjiena Komunale-Shkup, Zudi Enuzi, të cilët i ndanë pako me libra edukativë me figura për mbrojtjen e mjedisit jetësor fëmijëve nga kopshti “Borëbardha” .

“Zhvillimi i ndërgjegjësimit ekologjik duhet të fillojë që në moshë të re, sepse vetëm kështu do t’i edukojmë brezat e rinj sesi të trajtojnë me ndërgjegje dhe në mënyrë të drejtë mbetjet dhe të mbrojnë mjedisin e tyre.  Në periudhën në vijim do të angazhohemi që NP Higjiena Komunale-Shkup të realizoj sa më shumë aktivitete edukative në institucionet arsimore në të gjitha komunat e Shkupit”, tha drejtori i NP Higjiena Komunale-Shkup, Zudi Enuzi.

https://www.facebook.com/zudi.enuz/posts/5909774999038013

Related posts

Fronti Europian në Zhelinë/ Sulejmani: Do të jemi fitues absolut, në vazhdimësi bisedojmë se cila do të jetë diferenca, e jo fitorja, sepse fitorja është e padiskutueshme

e-max

Drejtori Halili mori pjesë në hapjen ceremoniale të Dialogut Programor Rajonal të Fondit të Gjelbër Klimatik (FGJK) për Europën Lindore dhe rajonin e Azisë Qendrore

e-max

Dritan Bexheti zgjidhet kryetar i degës së Alternativës në Tetovë

e-max