AI-DA, roboti që pikturon e flet

Me një brushë në duart bionike, duart e Ai-Da’s lëvizin ngadalë. Brusha prek te ngjyrat dhe më pas bën lëvizjen e ngadalshme te letra që e ka para saj, raporton “The Guardian”.

Sipas Aidan Mellerit, krijuesit të robotit humanoid, Ai-Da, është gjë e madhe. Në një dhomë të vogël në Librari, Ai-Da, është bërë roboti i parë që pikturon siç kanë pikturuar artistët me shekuj. Me sytë kamera të fiksuar në temën, algoritmet e Inteligjencës Artificiale e nxisin Ai-Da’n të marrë në pyetje, të zgjedhë, të marrë vendime dhe përfundimisht të krijojë një pikturë. Është një punë e mundimshme, kërkon më tepër se pesë orë për një pikturë. Roboti humanoid do të vizatojë edhe në Bienalen e Venecias. /Alsat.mk

Të fundit në përqindje

AI-DA, roboti që pikturon e flet

Me një brushë në duart bionike, duart e Ai-Da’s lëvizin ngadalë. Brusha prek te ngjyrat dhe më pas bën lëvizjen e ngadalshme te letra që e ka para saj, raporton “The Guardian”.

Sipas Aidan Mellerit, krijuesit të robotit humanoid, Ai-Da, është gjë e madhe. Në një dhomë të vogël në Librari, Ai-Da, është bërë roboti i parë që pikturon siç kanë pikturuar artistët me shekuj. Me sytë kamera të fiksuar në temën, algoritmet e Inteligjencës Artificiale e nxisin Ai-Da’n të marrë në pyetje, të zgjedhë, të marrë vendime dhe përfundimisht të krijojë një pikturë. Është një punë e mundimshme, kërkon më tepër se pesë orë për një pikturë. Roboti humanoid do të vizatojë edhe në Bienalen e Venecias. /Alsat.mk

Të fundit në përqindje