Arsyet përse puthjet në ballë janë më të veçantat

Dy partnerë mund të shkëmbejnë puthje të llojeve të ndryshme, por të gjithë biem dakord se ato në ball, janë të veçanta.

Nga puthjet e shpejta, ato rrëmbimthi, apo të gjatat e pasiononte çdo puthje përcjell diçka të ndryshme në varësi të momentit, përcjellë Klan Kosova.

“Puthja e ballit tregon një intimitet të fortë emocional”, thotë Laurel Steinberg, PhD, seksolog dhe terapist i marrëdhënieve në çift.

Kjo puthje nuk është një tregues i drejtëpërdrejtë i tërheqjes erotike, por është një gjest jo-seksual që komunikon diçka më të thellë.

Ja çfarë nënkupton një puthje në ball:

Ju keni një lidhje kuptimplotePartneri juaj është duke “puthur” shpirtin tuaj

Ngrohja dhe presioni nga buzët e dikujt në ballin tuaj stimulon gjëndrën pineale, e cila lëshon kimikate që ndikojnë në mirëqenien mendore dhe shkaktojnë gëzim. Me këtë gjest, partneri juaj po puth mendimet, idetë që keni ndarë, dhe ju si një qenie – jo vetëm një trup fizik.

“Një puthje e ballit tregon se ju nuk shikoheni vetëm si një objekt seksual”, thotë Steinberg. Është një mënyrë e dhembshur, jo-seksuale për partnerin tuaj për të komunikuar adhurimin dhe respektin ndaj jush.

Të fundit në përqindje