Bashkëjetesa mes personave të gjinisë së njëjtë, nuk ka kaluar në lexim të parë në Kuvendin e Kosovës

Date:

Projektkodi Civil nuk ka kaluar në lexim të parë në Kuvendin e Kosovës, pasi 29 vota ishin kundër, 28 për dhe katër deputetë kanë abstenuar.

Pika që deputetët kishin mospajtime gjatë seancës të së mërkurës ishte neni i cili do të mundësonte hartimin e një ligji të posaçëm, përmes të cilit do të lejohej regjistrimi i “bashkësive civile” ndërmjet personave me gjini të njëjtë.

Vlen të përmendet se liderët e partive opozitare Memli Krasniqi, Lumir Abdixhiku dhe Ramush Haradinaj nuk ishin prezentë fare në momentin e votimit të këtij Projekt Kodi.

Pro Projektkodit Civil votuan:

Glauk Konjufca (LVV)

Mimoza Kusari-Lila (LVV)

Vasfije Krasniqi (LVV)

Armend Muja (LVV)

Fatmire Mulhaxha-Kollçaku (LVV)

Avni Dehari (LVV)

Artan Abrashi (LVV)

Fitore Pacolli (LVV)

Jahja Koka (LVV)

Haki Abazi (LVV)

Ardian Gola (LVV)

Arbër Rexhaj (LVV)

Dimal Basha (LVV)

Mirsat Shkreta (LVV)

Doarsa Kica-Xhelili (LVV)

Besim Muzaqi (LVV)

Arjeta Fejza (LVV)

Jeta Statovci (LVV)

Shqipe Selimi-Mehmeti (LVV)

Gani Krasniqi (LVV)

Tinka Kurti (LVV)

Enver Haliti (LVV)

Yllza Hoti (LVV)

Agon Batusha (LVV)

Salih Zyba (LVV)

Venedis Lahu (LVV)

Kundër:

Labinotë Demi – Murtezi (LVV)

Eman Rrahmani (LVV)

Burim Karameta (LVV)

Gramoz Agusholli (LVV)

Visar Korenica (LVV)

Driton Hyseni (LVV)

Fitim Haziri (LVV)

Drita Millaku (LVV)

Fjolla Ujkani (LVV)

Ekrem Mustafa (LVV)

Alban Bajrami (LVV)

Halil Thaci (LVV)

Milazim Salijaj (LVV)

Nijazi Isaku (LVV)

Besnik Tahiri (AAK)

Time Kadrijaj (AAK)

Pal Lekaj (AAK)

Bekë Berisha (AAK)

Albana Bytyçi (AAK)

Mërgim Lushtaku (PDK)

Kundër kanë votuar edhe deputetët e komuniteteve jo-shumicë.

Abstenuan:

Gazmend Gushinca (LVV)

Hydajet Hyseni (LVV)

Mirlinda Tishukaj – Sadiku (LVV)

Driton Hyseni (LVV)

Nje pjesë e madhe e deputetëve të LDK-së dhe PDK-së edhe pse ishin prezentë në sallë në momentin e votimit, nuk morën pjesë në proces.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Afrim Gashi: Rritja e shumicës ishte një fiasko e vërtetë

Procesi i rritjes së shumicës, ishte një fiasko e...

Njihuni me Krenarin e super projektit ” Mrena nates”

Ai është artisti i familjes e megjithëse që i...

Shpenzim Beadini: Aktivitetet e fshehta ekonomike përbëjnë një fakt në jetën tonë të përditshme

Vlerësimin për aktivitetet e ekonomisë së fshehtë i konsideroj...