BE merr vendimin: Portë USB-C për të gjitha pajisjet elektronike nga viti 2024

14:12 07/06/2022Përflitej prej disa kohësh dhe tashmë është marrë vendimi. Të gjitha pajisjet elektronike në Europë do të kenë të njëjtën portë karikimi, modulin USB-C.Vendimi është marrë nga Komiteti i Tregut të Brendshëm të Parlamentit Europian. Ky vendim do të hyjë në fuqi nga Vjeshta e vitit 2024.Karikuesi i përbashkët do të jetë për të gjithë telefonat inteligjentë, tabletat, kamerat dixhitale, konsolat e video-lojërave dhe çdo pajisje tjetër elektronike.Tashmë prodhuesit e këtyre pajisjeve do të duhet që produktet e reja t’i përshtasin për tregun evropian me të njëjtën portë karikimi, USB-C.Vjeshta e vitit 2024 është periudha kur parashikohet që Apple të hedhë në qarkullim iPhone 15 dhe ky model do të jetë i pari me portë karikimi USB-C. /tvklan.al

Të fundit në përqindje

BE merr vendimin: Portë USB-C për të gjitha pajisjet elektronike nga viti 2024

14:12 07/06/2022Përflitej prej disa kohësh dhe tashmë është marrë vendimi. Të gjitha pajisjet elektronike në Europë do të kenë të njëjtën portë karikimi, modulin USB-C.Vendimi është marrë nga Komiteti i Tregut të Brendshëm të Parlamentit Europian. Ky vendim do të hyjë në fuqi nga Vjeshta e vitit 2024.Karikuesi i përbashkët do të jetë për të gjithë telefonat inteligjentë, tabletat, kamerat dixhitale, konsolat e video-lojërave dhe çdo pajisje tjetër elektronike.Tashmë prodhuesit e këtyre pajisjeve do të duhet që produktet e reja t’i përshtasin për tregun evropian me të njëjtën portë karikimi, USB-C.Vjeshta e vitit 2024 është periudha kur parashikohet që Apple të hedhë në qarkullim iPhone 15 dhe ky model do të jetë i pari me portë karikimi USB-C. /tvklan.al

Të fundit në përqindje