GazetaMax
Lajme

Biden bën paralajmërimin e madh

Vihet në lëvizje Biden, bën paralajmërimin e madh.
Presidenti i SHBA Joe Biden të hënën u kërkoi partnerëve të sektorit privat “të forcojnë menjëherë mbrojtjen kibernetike”, duke vënë në dukje “inteligjencën në zhvillim” që tregon “potencialin që Rusia mund të kryejë aktivitete keqdashëse kibernetike kundër Shteteve të Bashkuara”.
Ndërsa premtoi se administrata e tij do të “vazhdojë të përdorë çdo mjet për të penguar dhe nëse është e nevojshme, për t’iu përgjigjur sulmeve kibernetike kundër infrastrukturës.
Presidenti në një deklaratë pranoi, Qeveria Federale nuk mund të mbrohet vetëm kundër këtij kërcënimi.
“Shumica e infrastrukturës kritike të Amerikës zotërohet dhe operohet nga sektori privat dhe pronarët dhe operatorët e infrastrukturës kritike duhet të përshpejtojnë përpjekjet për të mbyllur dyert e tyre dixhitale. Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe Sigurisë së Infrastrukturës (CISA) e Departamentit të Sigurisë Kombëtare ka punuar në mënyrë aktive me organizata në të gjithë infrastrukturën kritike për të shkëmbyer me shpejtësi informacionin dhe udhëzimet për zbutjen për të ndihmuar në mbrojtjen e sistemeve dhe rrjeteve të tyre.
Ndër hapat që administrata rekomandon për t’u mbrojtur nga sulmet kibernetike janë përdorimi i vërtetimit me shumë faktorë, konsultimi me profesionistët e sigurisë kibernetike për t’u siguruar që sistemet janë të rregulluara dhe të mbrojtura nga të gjitha dobësitë e njohura, ndryshimi i fjalëkalimeve nëpër rrjete për të parandaluar përdorimin e kredencialeve të vjedhura. kopjimi dhe kriptimi i të dhënave dhe edukimi i punonjësve për sigurinë kibernetike, transmeton Indeks Online.
Që nga dita e parë, administrata ime ka punuar për të forcuar mbrojtjen tonë kombëtare kibernetike, duke mandatuar masa të gjera të sigurisë kibernetike për Qeverinë Federale dhe ata sektorë kritikë të infrastrukturës ku ne kemi autoritet për ta bërë këtë, dhe duke krijuar partneritete dhe iniciativa inovative publiko-private për të rritur sigurinë kibernetike në të gjithë gjithë infrastrukturën tonë kritike”, shkroi Biden. “Kongresi ka bashkëpunuar me ne në këto përpjekje – ne vlerësojmë që anëtarët e Kongresit punuan në të gjithë rreshtin për t’u kërkuar kompanive që të raportojnë incidentet kibernetike në Qeverinë e Shteteve të Bashkuara”, deklaroi Biden.

Related posts

LSDM: Të sigurohet shumica për ndryshimet Kushtetuese

Gazetamax.mk

Makpetroli në nëntor nuk do të dërgojë gaz për ngrohtoret Lindje dhe Perëndim

Gazetamax.mk

Më 1 nëntor vazhdon gjykimi për rastin “Softuerët”

Gazetamax.mk