GazetaMax
Lajme

Deputeti bullgarë kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heq veton

Sofje, 23 Maj – Deputeti i partisë bullgare në pushtet “Vazhdojmë me ndryshimet” Venko Sabrutev kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heqë veton ndaj Maqedonisë.

Ai kërkon garanci dhe gjeste nga Maqedonia që të lejojnë vendin të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian (BE).

Ai thotë se temat aktuale për popullin bullgar janë inflacioni, çmimet e karburanteve dhe kriza e gazit, jo Maqedonia.

Deputeti mendon se duhet kërkuar konsensus kombëtar për çështjen e Maqedonisë së Veriut.

“Fqinji ynë perëndimor duhet të përmbushë detyrimet e saja dhe të bëjë gjeste ndaj Bullgarisë për t’i konfirmuar popullit bullgar se do të ndryshojë politikën e saj”, theksoi Sabrutev.

Related posts

Mexhiti me shokë nesër takojnë banorët e komunës së Studeniçanit

e-max

Pendarovski me bashkëshorten bënë homazhe tek arkivoli i Elizabeth

e-max

Mariçiq: Maqedonia e Veriut e ka Greqinë si partner dhe mbështetës të fortë në rrugën evropiane

e-max

Leave a Comment

Lajme

Deputeti bullgarë kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heq veton

Sofje, 23 Maj – Deputeti i partisë bullgare në pushtet “Vazhdojmë me ndryshimet” Venko Sabrutev kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heqë veton ndaj Maqedonisë.

Ai kërkon garanci dhe gjeste nga Maqedonia që të lejojnë vendin të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian (BE).

Ai thotë se temat aktuale për popullin bullgar janë inflacioni, çmimet e karburanteve dhe kriza e gazit, jo Maqedonia.

Deputeti mendon se duhet kërkuar konsensus kombëtar për çështjen e Maqedonisë së Veriut.

“Fqinji ynë perëndimor duhet të përmbushë detyrimet e saja dhe të bëjë gjeste ndaj Bullgarisë për t’i konfirmuar popullit bullgar se do të ndryshojë politikën e saj”, theksoi Sabrutev.

Related posts

Konferencë përfundimtare e Koalicionit “Të gjithë për gjykim të drejtë”

e-max

Ngjarje solemne dhe ekspozitë në nder të viktimave nga Lufta e Dytë Botërore dhe lufta në Ukrainë

e-max

Thaçi optimist se do të zgjidhen pengesat në vend

e-max

Leave a Comment