Drejtori Halili priti në takim zëvendës ambasadorin spanjoll, Ernesto Herredero del Campo

Date:

Fokusi kryesor i takimit ishte vazhdimi i bashkëpunimit të suksesshëm dhe marrëdhënieve miqësore mes Spanjës dhe Maqedonisë së Veriut, me përkushtim të veçantë për rritjen e bashkëpunimit në fushën e shkencës, teknologjisë dhe kulturës.
U shqyrtuan mundësitë për projekte të përbashkëta dhe bashkëpunim midis kompanive dhe palëve të interesuara – faktorët ndikues të ekosistemit start-up nga Spanja dhe Maqedonia e Veriut, përmes lidhjes së sektorit privat dhe akademisë.
Është e rëndësishme të përmendet investimi në drejtim të programeve të përbashkëta për të rinjtë e vendit tonë dhe Spanjës, për themelimin e kompanive start-up dhe bashkëpunimin e ndërsjelltë, si dhe promovimin e Spanjës si destinacion për studime master dhe doktoraturë të studentëve nga këtu.
e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Kryetari i Butelit Kostovski nga Luboteni: Çdo banorë i komunës sonë është i barabartë (FOTO)

Kryetari i komunës së Butelit, Darko Kostovski vazhdon me...

“Uragani” Ahmeti do t’i fryjë “të zjarrtit”

SHKRUAN: Ljubisha Nikollovski Përgenjështrim i opinionit është mendimi se të...

Drejtori Halili për vizitë në Jeruzalem, prezantohen arritjet më të fundit teknologjike

Drejtori Festim Halili në vizitë zyrtare në Jeruzalem, ku...

Pse Maqedonia e Veriut e ndryshoi qëndrimin ndaj çështjes së Kosovë- Serbi?

Nëse Maqedonia e Veriut deri para pak vitesh mbante...