Ministri Çupi vizitoi Shkollën “Miraj Islamic School” në Staten Island

Date:

Ministri i angazhuar për diasporë në Republikën e Maqedonisë së Veriut Dr. Xhemail Çupi, gjatë vizitës disa ditore në Amerikë vizitoi shkollën fillore dhe të mesme islame “Miraxh” që gjendet në qytetin e Staten Island, shkollë kjo e akredituar dhe e njohur nga Departamenti i Arsimit i Nju Jorkut me një kurrikulë të harmonizuar me standardet e shtetit të Nju Jorkut.
“Miraxhi” është i ndërtuar me përkushtimin, punën dhe mbështetjen financiare të diasporës shqiptare, pjesa dërmuese e të cilave vijnë nga Maqedonia e Veriut, përkatësisht qyteti i Dibrës dhe nga Mali i Zi, gjegjësisht Ulqini.
Në vizitë u prit nga antarët e bordit drejtues të shkollës: Dr. Tahir Kukaj, Mr. Omer Kadri dhe z. Ferid Bedrolli dhe bashkë me drejtorin për investime z. Bekim Emini panë nga afër procesin mësimor dhe projektin е ndërtimit të një objekti të ri shkollor.
e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Kryetari i Butelit Kostovski nga Luboteni: Çdo banorë i komunës sonë është i barabartë (FOTO)

Kryetari i komunës së Butelit, Darko Kostovski vazhdon me...

“Uragani” Ahmeti do t’i fryjë “të zjarrtit”

SHKRUAN: Ljubisha Nikollovski Përgenjështrim i opinionit është mendimi se të...

Drejtori Halili për vizitë në Jeruzalem, prezantohen arritjet më të fundit teknologjike

Drejtori Festim Halili në vizitë zyrtare në Jeruzalem, ku...

Pse Maqedonia e Veriut e ndryshoi qëndrimin ndaj çështjes së Kosovë- Serbi?

Nëse Maqedonia e Veriut deri para pak vitesh mbante...