GazetaMax
LAJME

Kosovës i ndahen nga USAID edhe 32 milionë euro

USAID ia ndanë edhe 32 milionë euro Kosovës.
Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, njofton se USAID ka ndarë edhe 32 milionë dollarë shtesë për Kosovën në kuadër të Grantit për Objektivat Zhvillimore
Osmani thotë se sot bashkë me drejtoren e USAID Kosovo, Zeinah Salahi e në prezencë të Ambasadorit Amerikan Jeffrey Hovenier, ka nënshkruar amandamentin e katërt të Marrëveshjes së Grantit për Objektivat Zhvillimore me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Ky amandament, sipas Osmanit “parasheh fitimin shtesë të 31,994,644 dollarëve. Në këtë mënyrë, granti total ka arritur vlerën prej mbi 73.4 milionë dollarë”.
Tutje ajo shkruan se mbështetja e vazhdueshme e Shteteve të Bashkuara në Kosovë është “dëshmi e përkushtimit të qeverisë dhe popullit amerikan për të përforcuar mirëqenien e qytetarëve të Republikës së Kosovës përmes institucioneve efektive dhe llogaridhënëse”.

Related posts

61.6 milion euro buxheti i ri i Ministrisë së Kulturës, do të krijohen 3 institucione të reja kombëtare

e-max

Frontex: 500 oficerë në vendet e Ballkanit Perëndimor për të forcuar regjimin kufitar

e-max

Reisul Ulema priti në takim z. Mustafa Bodur dhe z. Omer Jerli Kaja – atashe në ambasadën e Turkyijes në Shkup

e-max