Kovaçevski: Së shpejti liberalizimin për sistemet fotovoltaike për shtëpitë dhe kompanitë

Date:

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot në Prilep tha se ekzekutivi po përgatitet për ndryshime ligjore me qëllim liberalizimin e procedurës për instalim të sistemeve fotovoltaike. Kovaçevski tha se në ligj përveç amvisërive, do të përfshihen edhe objektet industriale.

“Tashmë po punohet për mundësimin e qasjes liberale që të mund çdo amvisëri në vend të instalojë sisteme fotovoltaike, fillimisht do të përgatitet ligj me të cilin do të lehtësohet procedura për instalim të sistemeve fotovoltaike në amvisëri dhe në objekte industriale”, tha mes tjerash Kovaçevski.

Sipas kryeministrit Kovaçevski, do të zmadhohet mundësia ligjore për prodhim të energjisë përmes sistemeve fotovoltaike.

“Në plan është të zmadhohet edhe fuqia që për momentin është 4kw, të bëhet 6kw për amvisëritë, ndërsa për kompanitë, respektivisht për subjektet afariste nga 20kw e tanishme pa licencë, të rritet në 40kw pa licencë. Ndërsa me nxjerrjen e licencës të mund të prodhojnë pa limite”, theksoi Kovaçevski.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

E keni dëgjuar super bashkëpunimim ” Oda në Gyrbet” nga Besim Zeqiri e Muhamet Gashi?

Ata janë artistë të njohur të folkut shqiptar, me...

Njihuni me Bajrush Berisha që solli në Ramazan “Mirësevjen Dashuri”

Ai është vetëm 22 vjeç por që kur ka...

Grubi: Ftoj edhe VMRO-në të kontribuojë në ndërtimin e Maqedonisë europiane

Në fjalimin e tij në foltoren e Kuvendit të...

Flamur Rudi djali nga Prizreni që mendon për atmosferën e shqiptarëve në Gjermani

Ai është një djalosh bukurosh me origjinë nga Prizreni...