GazetaMax
Lajme

LEN: Talat Xhaferi të ndalojë me sabotimet për anëtarin e KSHZ-së, propozimi i opozitës shqiptare është Abdush Demiri

Lidhja Europiane për Ndryshim ka reaguar sot kundër kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, për shkak se ky i fundit, sipas tyre letër për të propozuar kandidatë për kandidat të KSHZ-së i ka dërguar edhe dy partive tjera të sapoformuara dhe jo vetëm atyre. Ky veprim i Xhaferit, sipas tyre është në kundërshtim me nenin2, paragrafi 9 dhe 10 i Kodit Zgjedhor. “Sipas asaj që kërkohej në letër, por edhe konform detyrimit që e përcakton Kodi Zgjedhor, ne e kemi njoftuar kryetarin e Kuvendit se kandidati ynë për anëtar të KSHZ-së është z. Abdush Demiri, ndërsa unë – si koordinatore – ia kam nisur kryetarit të Kuvendit edhe një letër, në të cilën ia kam rikujtuar se partitë e vetme opozitare sipas definicionit të nenit 2, paragrafi 10, i Kodit Zgjedhor, janë AlternAtivA dhe Lëvizja Besa, si parti që kanë dalë nga zgjedhjet e fundit parlamentare. Me këtë rast ia kam tërhequr vërejtjen që të pushojë me lojërat e ulëta për ta sabotuar një të drejtë ligjore që i takon opozitës shqiptare, se le që nuk i ka hije as atij, për shkak të pozicionit që e ka dhe pozicionit që e synon, por ky është edhe një turp për demokracinë dhe, në përgjithësi, për pluralizmin politik.”, deklaroi koordinatorja e grupit parlamentar të LEN-it, Safije Sadiki Shaini. Ajo tha se e njoftojnë opinionin se kandidati i tyre për anëtar të KSHZ-së është Abdush Demiri, ndërsa ka kërkuar nga kryetari i kuvendit që të ndalojë me sabotimet. “Që këtu dëshiroj të kërkoj mbështetje edhe nga aleatët tanë ndërkombëtarë, veçmas na misioni OSBE-ODIHR, Misioni i BE-së në Shkup, si dhe Ambasada e SHBA-së, që të marrin masa për të garantuar zgjedhje të drejta dhe demokratike. Nëse ky sabotim vazhdon dhe ky anëtar i KSHZ-së i jepet ndonjë partie satelite, që e ka formuar BDI-ja së fundi ose kjo zgjedhje sabotohet që vendi i anëtarit tonë të mbetet vakant, atëherë le t’ia ndalojnë opozitës pjesëmarrjen në zgjedhje njësoj siç bënte Jugosllavia e JNA-së së z. Xhaferi. Por, nëse thonë se e kanë pranuar demokracinë, duhet të mësohen se Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka Kod Zgjedhor që e përcakton se si krijohet përbërja e tij me anëtarë të partive të pozitës dhe të opozitës”, ka thënë Shaini.

Related posts

Hetimi i Kongresit/ Redfield: Virusi doli nga laboratori, prandaj më hoqën

Gazetamax.mk

Nesër pa energji elektrike disa pjesë të Karposhit dhe Sonjes së Epërme

Gazetamax.mk

Gërkovska: Me “E-inspektor” i forcojmë kapacitetet e të gjitha shërbimeve inspektuese

Gazetamax.mk