GazetaMax
LAJME

Ministrja Trençevska: Përveç 1 mijë denarëve për ushqime ju japim edhe 1 mijë denarë për rrymën

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska tha se sistemi i mbrojtjes sociale me reformat nga viti 2019 është krijuar që të mund të absorbojë të gjithë qytetarët që janë në rrezik social, dhe se të njëjtat po japin rezultate.

Në intervistën për Radio Evra e Lirë, theksoi se numri i përfituesve të ndihmës së garantuar minimale në periudhën që nga fillimi i padеmsë deri më tani është rritur për 1.000 banorë, të cilët kanë humbur vendin e punës ose kanë humbur të ardhurat dhe janë gjetur në vështirësi.

Sa i përket masave të reja të Qeverisë, ndër të cilat përfituesit e ndihmës minimale marrin edhe 1.000 denarë shtesë për blerjen e produkteve ushqimore bazë, ministrja tha se përveç kësaj ndihme, kjo kategori e qytetarëve shfrytëzojnë edhe 1.000 denarë për mbulimin e shpenzimeve të energjisë.

Related posts

1 maji dhe 2 maji festë shtetërore për të gjithë qytetarët

e-max

Vazhdon mbështetja e Greqisë në rrugën evropiane të Maqedonisë së Veriut

e-max

Bregu: Lëvizja me letërnjoftime në Ballkanin Perëndimor, shemb murin e fundit të vizave

e-max