GazetaMax
Lajme

Nga nesër lëvizin 60 minuta përpara

Nesër do të ndryshojë ora.
Nga nesër akrepat do të shkojnë 1 orë përpara. Mbrëmjen mes të shtunës 26 dhe të dielës, 27 mars 2022, do bëhet kalimi nga ora dimërore në atë verore.
Ky ndryshim i orës ndodh në orën 02:00 të mëngjesit të së dielës së fundit të muajit mars, kur akrepat zhvendosen dhe ora shënon 03:00.
Ndryshimi i orës verore, do t’u japë mundësi të gjithë njerëzve të shijojnë më shumë ditën dhe rrezet e diellit.
Ndryshimi i orës në Evropë u vendos si ligj evropian nga viti 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet.
Norma evropiane përcakton në mënyrë të qëndrueshme datat e fillimit të periudhës së orës verore, ku akrepat lëvizin 60 minuta para dhe orës dimërore kur ato shkojnë një orë pas.

Related posts

Kasami takoi njërin nga 7 udhëheqësit e Bashkisë së Kopenhagës

e-max

Një vit nga vendimi për ndalimin e qeseve të plastikës, mjedisi aspak nuk është më i pastër !?

e-max

Bekim Sali: Pas vetes po lëmë projekte për të cilat do të mburremi tërë jetën, do të mbetem në shërbimin e qytetarëve

e-max