GazetaMax
LAJME

Presidenca me thirrje të hapur kërkon nominimin e tre anëtarëve të shoqërisë civile në Këshillin për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut

Presidenca kërkon nominimin e tre anëtarëve të shoqërisë civile në Këshillin për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut.
Zyra e Presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani, sot ka publikuar një thirrje të hapur për nominimin e tre anëtarëve nga shoqëria civile, të cilët do të jenë pjesë e Këshillit për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut.
Në njoftimin e lëshuar, thuhet se ky këshill është derivat i zotimeve, të cilat institucionet e Kosovës i kanë marrë në kuadër të edicionit të parë të Samitit për Demokraci të organizuar nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden.
“Rrjedhimisht, Presidentja Vjosa Osmani ka iniciuar themelimin e Këshillit për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut, i cili do të luaj rolin e mekanizmit përgjegjës për udhëheqjen dhe garantimin e mbarëvajtjes së punës së të gjitha institucioneve të cilat janë drejtpërdrejt përgjegjëse për përmbushjen e zotimeve të prezantuara në Samitin për Demokraci”.
“Ky këshill do të jetë përgjegjës për të garantuar monitorimin, transparencën, dhe llogaridhënien në lidhje me përmbushjen e këtyre zotimeve”, thuhet në njoftim.

Related posts

Rusia kufizon qasjen në Instagram, kërkon që Meta të emërohet “organizatë ekstremiste”

e-max

Gërkovska: Duhet të gjithë së bashku të punojmë në barazinë gjinore

e-max

Gjatë 3 muajve të ardhshëm, Britania e Madhe dislokon 8 mijë trupa nga Finlanda deri në Maqedoninë e Veriut

e-max