GazetaMax
Lajme

Serbët e veriut nuk e “vrasin mendjen”, thonë se nuk bëhet nami nëse Kosova s’i lejon zgjedhjet

Për herë të parë pas 10 vjetësh, zgjedhjet serbe nuk do të mbahen në territorin kosovar.
Votimet për president e Kuvend të ri në Serbi, që mbahen më 3 prill, qeveria në Prishtinë nuk i lejoi të organizohen në tokën e saj.
Serbëve që jetojnë në veri të Kosovës nuk po u pëlqen aq ky vendim, megjithatë janë pro harmonisë ndëretnike, shkruna klan kosova.
Pritshmëritë kosovaro-veriorët i kanë të ulëta nga këto zgjedhje, edhe pse votimi këndej kufirit iu pamundësua.
E shoqëria civilë këtu nuk beson se ky zhvillim do të sjellë probleme dhe se mënyra e vetme në këtë pikë është transporti i organizuar, siç u bë për referendum më 15 janar.
Sipas tyre, një vendim i tillë i Prishtinës zyrtare ishte i pritshëm sipas situatës aktuale.

Related posts

Pse po heshtin liderët e rajonit kundrejt situatës së tensionuar në veri të Kosovës, nuk po dinë anën e kujt të mbajnë apo po presin viktima?

e-max

Joveski konfirmon: Ka të dyshuar për zjarrin në spitalin modular në Tetovë

e-max

15 vjeçari që ndihmon familjen në punët bujqësore: Puna nuk më pengon aspak në mësime

e-max