GazetaMax
LIFESTYLE

Shkoi në spital për infeksion urinar, mjekët i zbuluan lodrën e seksit në fshikëzën e saj

Një grua 45-vjeçare tuniziane u paraqit në spital me simptomat e zakonshme të një infeksioni urinar. Mjekët zbuluan se ajo në të vërtetë kishte një send qelqi brenda një guri të vendosur në fshikëzën e saj të urinës. Pacientja më pas rrëfeu se e kishte përdorur sendin si lodër seksi në vitin 2018.

Mjekët ishin të habitur kur panë situatën në skanimet me ultratinguj. Duke pasur parasysh natyrën e paprecedentë të rastit dhe pasi gjetën një zgjidhje, mjekët nga Departamenti i Urologjisë i Spitalit Akademik Habib Bourguiba, në Sfax (Tunizi), publikuan përvojën e tyre në revistën mjekësore “Science Direct”.

Pacientja zbuloi se e kishte përdorur mjetin e qelqtë si lodër seksi në vitin 2018. Ai ishte futur dukshëm në uretër, vrima përmes së cilës gratë urinojnë, dhe jo në vaginë. Gruaja mund të kishte kryer atë që njihet si tingull uretral.

Edhe pse raporti mjekësor nuk e detajon atë, gruaja mund të ketë praktikuar atë që njihet si tingulli i uretrës, një aktivitet seksual i rrezikshëm që përfshin futjen e një objekti në uretër për të “rritur kënaqësinë dhe zgjimin seksual”.

Mjekët vunë në dukje se “motivimet që lidhen më shpesh me praninë e trupave të huaj brenda fshikëzës janë të natyrës seksuale ose erotike. Objekte të ndryshme futen në fshikëz dhe shumë pacientë nuk i heqin ato vetë. Kjo është origjina e një tabloje klinike”.

Pacientja kishte një numër më të lartë se normalja të qelizave të kuqe të gjakut. Kur gruaja mbërriti në spital, ajo raportoi se kishte vuajtur nga “cystitis” (inflamacion i fshikëzës) në disa raste, por nuk ishte ekzaminuar kurrë, pasi nuk e shqetësonte.

Ajo nuk kishte gjak në urinë, as vuante nga mosmbajtja dot e urinës, sipas raportit mjekësor. Kjo i bëri mjekët të hetonin më tej duke kryer më shumë studime imazherike, të cilat arritën në përfundimin se sendi i qelqtë ishte brenda një guri.

Gurët zhvillohen nga masa të forta mineralesh që formohen kur urina nuk zbrazet siç duhet nga fshikëza. Megjithatë, ato mund të rriten rreth objekteve të huaja të vendosura në fshikëz, për shembull, sendin e përmendur të qelqtë.

Në këtë rast, mjekët kryen një operacion për të hequr gurin nga fshikëza. Më pas e hapën për të ekspozuar sendin e xhamtë, ende të paprekur, që kishte vite në trupin e pacientes.

Related posts

Vitamina K duhet për zemrën e eshtrat, 6 shenjat që tregojnë mungesën

e-max

Përfitimet e jashtëzakonshme shëndetësore të agjërimit – duhet t’i dini patjetër

e-max

Pse lidhjet moderne janë kaq të brishta?

e-max