Përbërësit e kërkuar:
gjoks pule
vaj ulliri
1 qepë
kripë
piper
spec i kuq i tymosur
salcë soje
200 ml krem gatimi
majdanoz
speca (të kuq ose të verdhë)
parmixhano ose mocarela
Përgatitja:
Pritini mishin e bardhë të pulës në kube dhe spërkateni me vaj ulliri, kripë, piper dhe piper të kuq, pastaj përziejini mirë. Grini imët qepën dhe skuqeni për rreth 5 minuta, pastaj shtoni mishin dhe skuqeni për 6 deri në 7 minuta të tjera derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë.
Shtoni salcën e sojës, kremin e gatimit dhe majdanozin e freskët dhe lërini të ziejnë ngadalë për disa minuta në zjarr të ngadaltë. Pritini specat për së gjati dhe formojini në formë varke, pastaj mbushini me mishin e përgatitur.
Piqeni në furrë të parangrohur në 220°C për rreth 15 minuta. Drejt fundit, spërkateni me djathë Parmixhano ose mocarela të grirë dhe piqeni për 5 minuta të tjera derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.


