Zëvendëskryeministri Mariçiq merr pjesë në Forumin EUSAIR në Tiranë

Shkup, 16 maj – Zëvendëskryeministri i angazhuar për Çështje evropiane dhe koordinatori nacional i IPA-s, Bojan Mariçiq, sot do të marrë pjesë në Forumin e shtatë vjetor të Strategjisë makro-rajonale të BE-së për rajonin e Adriatikut dhe Jonit (EUSAIR), i cili po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë.

Zëvendëskryeministri Mariçiq do të marrë pjesë në takimin e përbashkët të ministrave të angazhuar për fondet evropiane dhe përgjegjës për BE-në të anëtarëve të EUSAIR, ku do të shkëmbejnë praktikat e mira, do të shkëmbejnë vizion politik dhe drejtimin e zbatimit të projektit.

Zëvendëskryeministri do të flasë edhe në panel-diskutimin për integrimin evropian në Ballkanin Perëndimor dhe Agjendën e Gjelbër.

Në kuadër të Forumit, Mariçiq është paraparë të ketë takim bilateral me zëvendësministrin italian të Punëve të Jashtme dhe bashkëpunimit ndërkombëtar Benedeto Della Vedova.

EUSAIR është një nga katër strategjitë makro-rajonale të BE-së, e cila mbulon dhjetë vende: katër anëtarë të Bashkimit Evropian – Kroacia, Greqia, Italia, Sllovenia dhe gjashtë vende joanëtare të BE-së – Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Bosnja e Hercegovina, Mali i Zi. Gora, Serbia dhe San Marino.

Qëllimi i përgjithshëm i EUSAIR është të promovojë prosperitetin dhe rritjen ekonomike dhe sociale në rajon duke përmirësuar atraktivitetin, konkurrencën dhe lidhjen e tij. Strategjia synon gjithashtu të kontribuojë në integrimin e mëtejshëm të Ballkanit Perëndimor në BE.

Në Forumin e 7-të të këtij viti, Shqipëria do t’i dorëzojë Bosnjës e Hercegovinës presidencën e EUSAIR.

Të fundit në përqindje