GazetaMax
Ballina

Doc. D-R Shaban Memeti, zgjidhet profesor i asociuar i Kirurgjisë dhe Kirurgjisë së fëmijëve dhe kujdesi shëndetësor në UKIM, Shkup

Kontributi, human dhe shkencorë në fushën e mjekësisë i Doc. d-r Shaban Memeti, është kurorëzuar me një vlerësim tjetër të ngrritjes shkencore duke u zgjedhur Profesor i Asociuar i Kirurgjise, Kirurgjise se femijeve dhe Kujdesi shendetesor, nga fakulteti I mjekësisë pranë UKIM, Shkup.

Në mbledhjen e Keshillit mesimoro-shkencore të Fakultetit të mjekesisë pranë UKIM, Shkup , Doc. d-r Shaban Memeti u zgjodh Profesor i Asociuar i Kirurgjise, Kirurgjisë së femijeve dhe Kujdesi shëndetesorë.

Doc. d-r Shaban Memeti, si Drejtori i Institutit Të Shëndetit Publik i Maqedonisë së Veriut, dhe specjalist i Kirurgjisë së fëmijëve, në spitalin pediatrik në Shkup, ndër vite është pjesë e një stafi punëtorësh shkencorë që është angazhuar në përballimin e shumë sfidave në shëndetësi, ashtu sic ishte rasti me pandeminë Kovid – 19.
Trendi I një mjekësie që po ndryshonë dhe sfidat për harmonizimin e saj me metodat bashkohore, ka qenë preokupimi I vazhdueshëm I tij, duke u munduar të sjellë përvojat aplikative të qendrave hulumtuese botërore në formën e standardeve të reja në sistemin e brishtë shëndetësorë të Maqedonisë së Veriut.

Kontributii tij shkencorë në fushën e mjekësisë, është vlerësuar lartë nga fakulteti I mjekësisë pran UKIM në Shkup, duke I dhënë edhe titullin prestigjioz të nevojshëm për cdo fakultet të mjekësisë: Profesor i Asociuar i Kirurgjise, Kirurgjise se femijeve dhe Kujdesi shendetesor.

Related posts

Ministri Sali nënshkruan Memorandum për bashkëpunim me ambasadorin hungarez, Ishtvan Duks

Gazetamax.mk

VMRO me panele diskutimi se sukseset e diplomacisë nuk kanë më vetëm vulën maqedonisht, por edhe shqip

Gazetamax.mk

Nikolloski në takime në FMN – Politikat e e qëndrueshme ekonomike nxisin përshpejtimin e rritjes ekonomike

Gazetamax.mk