GazetaMax
Ballina

Kryeparlamentari Xhaferi: Çdo ndryshim i modelit zgjedhor duhet të jetë me konsensus

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi thotë se çdo ndryshim i sistemit zgjedhor duhet të miratohet me konsensus.

“Askujt nuk i shërben të mbivotimi. Kjo është ultimatum. Kuvendi nuk duhet të punojë me ultimatum, duhet të ketë konsensus”, tha Xhaferi.

Sipas tij, nuk është problemi te sistemi zgjedhor, por te mbështetja dhe se duhet të ketë debatpër numrin e njësive zgjedhore dhe të dëgjohen argumentet dhe më pastaj duhet të ketë konsensus.

“Konsensus nuk do të thotë fitore për të gjithë, por të ketë lëshime nga të gjithë nga pak, të heqin dorë nga diçka. E kundërta është ultimatum ose diktat”, tha Xhaferi.

Related posts

Shkon për t’i dhënë lamtumirën e fundit shoqes së Nezir Zogajt, Ahmeti: Shtëpia e tyre ishte strehimorja jonë

e-max

Shënohet Dita ndërkombëtare e të rinjëve

e-max

Në rastin e Policisë Financiare, Prokuroria Publike ka vërejtur një sërë lëshimesh

e-max