Ministri Bekteshi: Aspak vend për panik

Date:

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot ishte për vizitë në kompaninë e prodhimit të vajit Brliant ku inspektoi punën nga afër  se si po zbatohen vendimet e Qeverisë.
Bektesi deklaroi se Kapacitetet vendore për prodhimin e produkteve ushqimore bazë janë vendosur në kapacitet të plotë dhe masat e miratuara nga Qeveria synojnë të shmangin goditjet e çmimeve dhe të mbrojnë qytetarët.
Gjihashtu Bekteshi tha se deri në fund të ditës çmimi i derivateve të naftës pritet të ulet, gjë që pritet të vazhdojë edhe gjatë javës së ardhshme.
Sot vizitova fabrikën për prodhimin e vajit për gatim “Brilliant” në Shtip, ku inspektova se si zbatohen vendimet e Qeverisë me propozim të Ministrisë së Ekonomisë për mbrojtjen e prodhimit vendor të produkteve ushqimore bazë.
Kapacitetet vendore për prodhimin e produkteve ushqimore bazë janë vendosur në kapacitet të plotë dhe masat e miratuara nga Qeveria synojnë të shmangin goditjet e çmimeve dhe të mbrojnë qytetarët.
Gjithashtu, Maqedonia e Veriut ka çmime shumë më të mira në krahasim me vendet e rajonit dhe çmimet do të ulen edhe në periudhën e ardhshme si rezultat i vendimit për uljen e marzheve dhe rezultateve të uljes së TVSH-së për produktet ushqimore bazë nga 5% në 0%. për të cilën zgjidhja ligjore u miratua dje nga deputetët në Kuvend.
Deri në fund të ditës çmimi i derivateve të naftës pritet të ulet, gjë që pritet të vazhdojë edhe gjatë javës së ardhshme.
U bëj thirrje të gjitha kompanive dhe të gjitha palëve të interesuara në vend që të solidarizohen dhe bashkërisht të kontribuojnë në tejkalimin e kësaj krize globale me sa më pak dëm për qytetarët dhe ekonominë, deklaroi Bekteshi.
e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Brend i ri i grimit nga artisti shqiptar Ernesti

Ai është një nga artistët e grimit, ndër më...

Albiona Tasholli një asambleiste shembull, e guximshme dhe aktive

Albiona Tasholli,një asambleiste shembull në Komunën e Lipjanit,nga radhët...

Afrim Gashi: Rritja e shumicës ishte një fiasko e vërtetë

Procesi i rritjes së shumicës, ishte një fiasko e...

Njihuni me Krenarin e super projektit ” Mrena nates”

Ai është artisti i familjes e megjithëse që i...