Ministri Çupi vizitoi Qendër kulturore informative në Njujork (Manhattan)

Date:

Gjatë ditëve të fundit të qëndrimit në SHBA të Ministrit të angazhuar për Diasporë Dr. Xhemail Çupi, marrë në konsideratë rolin e kulturës në afirmimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, ai vizitoi Qendrën Kulturore Informative në Njujork, roli i së cilës është avancimi i bashkëpunimit në sferën e kulturës te diaspora që jeton në SHBA. Programin vjetor të aktiviteteve të kësaj qendre e sjell Ministria e Kulturës në bazë të projekteve të paraqitura nga konkursi vjetor për finansim të projekteve të interesit nacional nga fusha e kulturës.
Në shoqërinë e drejtorit për investime z. Emini, konzullit gjeneral z. Panev dhe konzullit z. Gjorçev në Njujork ministri u prit nga drejtori i qendrës kulturore informative z. Gorazd Popovski dhe biseduan për promovimin sa më të madh të kësaj qendre përmes projekteve të Ministrisë së Kulturës.
e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Dashuri dhe festë për të voglin e yllit Liza

Dihet tashmë se ajo është një yll i muzikës...

Banorët e Rekës të zemëruar: Prerje masive e drunjëve, asnjë investim

Përkundër faktit se në Parqet Nacionale me ligj është...

Klinika Universitare Reumatologjike pjesëmarrëse në Kongresin Reumatologjik EULAR 2023 në Milano

Klinika Universitare Reumatologjike me stafin e saj merr pjesë...